Klasické placky sa skladajú z troch zložiek – vajce, zemiaky a soľ. Niekto pridáva aj múku, niekto ich robí bez nej. Tak, či onak, takéto placky robíme často a tak sa zdá, že sme sa ich už objedli. Ak máte radi inovatívne recepty, pripravte si bieloruské bramboračky.
Sú to klasické placky obohatené o voňavú, chrumkavú a farebnú zeleninu. Na tanieri vyzerajú úžasne a verte, že takejto zeleninovo zemiakovej dobroty sa najedia aj vaše deti. Sú totiž také farebné, až máte pocit, že sú lentilkové.
Budete potrebovať:
6 zemiakov
4-5 nožičiek zelenej cibuľky
1 červená paprika
1 mrkva
1 vajce
4 PL múky
olej na opekanie
soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
Papriku si narežte na drobné kocky, cibuľku si nakrájajte takisto na drobno. Mrkvu a zemiaky si nastrúhajte. Všetku zeleninu vložte do väčšej misy, prisypte múku, vajíčko, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte.
Smažte na vyhriatej panvici ako klasické placky do zlatista. Podávajte so smotanou, alebo smotanovo – bylinkovým dipom. Prajeme dobrú chuť!
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
Bieloruské placky
Klasické placky sa skladajú z troch zložiek – vajce, zemiaky a soľ. Niekto pridáva aj múku, niekto ich robí bez nej. Tak, či onak, takéto placky robíme často a tak sa zdá, že sme sa ich už objedli. Ak máte radi inovatívne recepty, pripravte si bieloruské bramboračky.
Sú to klasické placky obohatené o voňavú, chrumkavú a farebnú zeleninu. Na tanieri vyzerajú úžasne a verte, že takejto zeleninovo zemiakovej dobroty sa najedia aj vaše deti. Sú totiž také farebné, až máte pocit, že sú lentilkové.
Budete potrebovať:
6 zemiakov
4-5 nožičiek zelenej cibuľky
1 červená paprika
1 mrkva
1 vajce
4 PL múky
olej na opekanie
soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
Papriku si narežte na drobné kocky, cibuľku si nakrájajte takisto na drobno. Mrkvu a zemiaky si nastrúhajte. Všetku zeleninu vložte do väčšej misy, prisypte múku, vajíčko, soľ a korenie a všetko dobre premiešajte.
Smažte na vyhriatej panvici ako klasické placky do zlatista. Podávajte so smotanou, alebo smotanovo – bylinkovým dipom. Prajeme dobrú chuť!