chronozom

XXI | pedant, obchodník s kryptomenami a exvolič Kočnerovej strany SaS

chronozom
len SMER je našou záchranou
 
blackota
blackota | 4.9.2023 16:59

Kávové zrná v čokoláde

Výhodou tejto pochúťky je, že sa nemusí piecť, takže to zvládnete naozaj za pomerne krátky čas. Vyskúšajte tento recept a budete vidieť, že sa stane vašim tradičným každoročným receptom.

Budeme potrebovať:
280 gramov piškót

240 gramov masla

100 gramov práškového cukru

200 gramov mletých orechov

100 gramov nasekaných hrozienok

škorica podľa chuti

8 PL rumu

8 PL kakaa

čokoládová poleva: Vyskúšajte napríklad jeden z týchto postupov.

Postup:
Piškóty si pomelieme alebo vložíme do mikroténového sáčku a podrvíme valčekom. Ku na prášok rozdrveným piškótam pridáme všetky ostatné ingrediencie, takže: zmäknuté maslo, práškový cukor, mleté orechy, hrozienka, škoricu, rum a kakao. Vypracujeme si polotuhé cesto. Z cesta začneme tvarovať kávové zrná.

Ja to robím tak, že si v ruke vyšúľam tvar takej menšej placky a pomocou varešky urobím zárez. Kávové zrná naukladáme na plech a necháme ich trochu stuhnúť v chladničke ak je potreba.

Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 100 gramov čokolády spolu s troškou masla alebo stuženého tuku. Následne obalíme kávové zrná v čokoláde a naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Kávové zrná dáme stuhnúť do chladničky, a ak nemáte miesto, dobre im bude aj na balkóne, pretože zima je už v plnom prúde. Na záver ich naukladáme do košíčkov, prípadne si môžete vytvarovať aj guľôčky, ktoré ozdobíte malou čokoládkou v tvare kávového zrnka. Dobrú chuť.


AP
AP | 4.9.2023 19:05

Hm... dá sa aj bez čokolády?


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryťZatvorit reklamu
loader