Kto by nemal rád lahodné koláče? Pripravili sme pre vás recept na vynikajúci ľahký koláč z tvarohu. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju úplne každý. Tú chuť si okamžite zamilujete vy aj celá vaša rodina.
Na cesto budete potrebovať:
120 g hladkej múky
120 g cukru
4 vajcia
1 vanilínový cukor
1 prášok do pečiva
štipku soli
kakao na posypanie
Na plnku budete potrebovať:
250 g jemného tvarohu
120 g cukru
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilínový cukor
Ako na to ?
Ako prvé si urobíte cesto. Vyšľahajte vajcia s cukrom. Zvlášť v miske si premiešajte všetky suché ingrediencie: múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Túto zmes postupne pridávajte k vyšlahaným vajciam s cukrom. Pripravte si plech o veľkosti 20 x 30 cm. Vyložte ho papierom na pečenie a pridajte cesto. Korpus pečieme pri teplote 200 stupňov, 10 minút.
Počas pečenia si pripravte krém. Najprv si zmiešajte cukor s tvarohom, v druhej miske zvlášť si vyšľahajte smotanu. Následne smotanu postupne primiešajte k tvarohovej zmesi. Keď je cesto upečené, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu. Natrite krém a priložte odrezanú polovicu cesta. Následne naneste krém aj na vrch koláča a zasypte kakaom.
Koláč môžete ihneď konzumovať. Je vynikajúci a veľmi rýchly, pretože nemusíte čakať kým plnka stuhne. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
Jemný tvarohový koláč
Kto by nemal rád lahodné koláče? Pripravili sme pre vás recept na vynikajúci ľahký koláč z tvarohu. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju úplne každý. Tú chuť si okamžite zamilujete vy aj celá vaša rodina.
Na cesto budete potrebovať:
120 g hladkej múky
120 g cukru
4 vajcia
1 vanilínový cukor
1 prášok do pečiva
štipku soli
kakao na posypanie
Na plnku budete potrebovať:
250 g jemného tvarohu
120 g cukru
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilínový cukor
Ako na to ?
Ako prvé si urobíte cesto. Vyšľahajte vajcia s cukrom. Zvlášť v miske si premiešajte všetky suché ingrediencie: múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Túto zmes postupne pridávajte k vyšlahaným vajciam s cukrom. Pripravte si plech o veľkosti 20 x 30 cm. Vyložte ho papierom na pečenie a pridajte cesto. Korpus pečieme pri teplote 200 stupňov, 10 minút.
Počas pečenia si pripravte krém. Najprv si zmiešajte cukor s tvarohom, v druhej miske zvlášť si vyšľahajte smotanu. Následne smotanu postupne primiešajte k tvarohovej zmesi. Keď je cesto upečené, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu. Natrite krém a priložte odrezanú polovicu cesta. Následne naneste krém aj na vrch koláča a zasypte kakaom.
Koláč môžete ihneď konzumovať. Je vynikajúci a veľmi rýchly, pretože nemusíte čakať kým plnka stuhne. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.